Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld uw lichaam. Daarnaast is er ook fijnstoffelijke energie die zich bevindt in alles wat niet 'zichtbaar' is, denk bijvoorbeeld aan de 'lege ruimte' om u heen, uw chakra's en uw auraveld.

Voorbeeld: als de batterij van een zaklamp leeg is, kan er geen energietoevoer plaatsvinden vanuit de batterij naar de zaklamp, waardoor functies vervallen.

Doordat alles in en om ons heen uit energie bestaat, wordt het wereldwijd gezien als de basis voor het functioneren van het menselijk lichaam. Het energetisch systeem van uw lichaam kan bij een laag energieniveau dan ook niet optimaal werken. Als er in uw lichaam een tekort aan energie is of als de energiestroom (gedeeltelijk) is afgesloten, ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie waardoor delen van het lichaam ontregeld kunnen raken. Het heeft daarom prioriteit om het tekort aan energie aan te vullen en eventueel de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen, zodat het energieniveau weer in balans is. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet functioneren en kan er dus geen genezing plaatsvinden.