lymfedrainage

Voorbeeld: denk aan de werking van een stofzuiger. Wanneer de stofzuigerzak vol is, neemt deze bijna niets meer op. De zak moet geleegd worden wil het weer stof kunnen opzuigen.

Als de prikkeloverdracht goed functioneert, is het belangrijk te kijken naar de drainage in het lichaam. In deze hectische maatschappij wordt niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke of geestelijke vorm.

Zo zijn bijvoorbeeld slechte stoffen in voeding een vorm van stoffelijk vergif en is stress een vorm van geestelijk vergif. Doordat het lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, moet het lichaam draineren om deze gifstoffen af te kunnen voeren. Veel water drinken is hier een eenvoudig voorbeeld van.

Als het draineren om welke reden dan ook niet gebeurt, kan het lichaam geen voedingsstoffen meer opnemen en ook geen emotionele ballast meer verwerken waardoor het genezingsproces wordt vertraagd. Het is daarom van belang dat u het lichaam regelmatig helpt met het reinigen van afvalstoffen.