prikkeloverdracht

Als het energieniveau in balans is, moet er gekeken worden of de prikkeloverdracht in het lichaam goed functioneert. De prikkeloverdracht komt tot stand door middel van het zenuwstelsel. Deze fungeert als een soort telefoonverbinding tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Het wordt dan ook niet voor niets het communicatienetwerk van het lichaam genoemd.

Voorbeeld: als de afvoer van de wasbak verstopt is, zou zonder telefoon niet aan de loodgieter gevraagd kunnen worden om dit te verhelpen. Andersom zou ook de loodgieter niet kunnen uitleggen dat het afvoerputje leeggemaakt moet worden om het probleem te verhelpen.
Het communiceren tussen de hersenen en het lichaam gebeurt door middel van prikkels. Als de prikkeloverdracht niet goed functioneert, worden signalen aan delen van het lichaam niet duidelijk doorgegeven, waardoor sommige functies van het lichaam kunnen stagneren. Ook andersom kan het zenuwstelsel niet aan de hersenen doorgeven wat een bepaald deel van het lichaam wel of niet nodig heeft. Doordat het communicatienetwerk verstoord wordt door een gebrek aan prikkeloverdracht, kunnen de hersenen dus ook niet aan het lichaam doorgeven dat mogelijk de drainage onvoldoende is of dat er te weinig gezonde voedingsstoffen binnen komen.